Praat, denk en beslis mee met het NSIJP! Extra verkiezing Ledenraad

Bron: 
Bestuur Ledenraad

Wil je wat betekenen voor het IJslandse Paard? Heb je een mening over hoe de vereniging werkt? Wil je bijdragen aan de recreatie, jeugd, fokkerij of de sport binnen het NSIJP? Dan zoeken we jou voor de Ledenraad!

De Ledenraad bestaat uit 35 tot 40 leden en neemt belangrijke beslissingen over het bestuur van de vereniging, de toekomst en de financiën. Een belangrijk orgaan waarin je daadwerkelijk iets kan betekenen voor het NSIJP. Ook als je weinig tijd hebt, is dit een manier om toch actief betrokken te zijn en je stem te laten horen.

De Ledenraad komt zo’n twee keer per jaar op een centrale plek in het land bijeen. Over diverse onderwerpen wordt gesproken en besloten. Dit zijn niet alleen bestuurlijke onderwerpen zoals begroting of jaarplan maar ook onderwerpen waarvan de leden direct het effect merken. Het afgelopen jaar waren dit bijvoorbeeld inzet ten behoeve van recreatieleden, opzet jeugdactiviteiten, automatisering van het inschrijfsysteem evenementen, prestatieklassen in de wedstrijdsport en informatie over de organisatie van het WK IJslandse Paarden.

Van een Ledenraadslid verwachten we dat deze de ledenraadsveraderingen bijwoont, meedenkt en meepraat over het beleid en de onderwerpen die besproken worden. Je vertegenwoordigt daarin het belang van de leden van het NSIJP. Dat doe je samen met de andere leden en in principe voor een periode van 4 jaar (of korter voor een tussentijdse zetel) . Ook als je (nog) niet zo bekend bent met het NSIJP, is dit een manier om nieuwe mensen te ontmoeten en kennis te maken met de diverse onderdelen van de vereniging. Meer informatie over de taken van de leden van de ledenraad vind je in de bijlage Functieprofiel NSIJP ledenraad

De Ledenraad heeft dit op dit moment te weinig leden waardoor we niet aan het minimum van 35 voldoen. Zonder voldoende leden kan de Ledenraad niet goed functioneren. Daardoor kan de ontwikkeling van het NSIJP in het gedrang komen. Op dit moment is de Ledenraad bezig met een evaluatie over het functioneren en is een plan van aanpak voor verbetering in de maak. Een belangrijke tijd waarin we alle leden nodig hebben! Daarom deze extra verkiezingsronde voor 10 nieuwe leden.

Vind je het ook belangrijk dat onze vereniging zich kan blijven ontwikkelen in de toekomst en wil je hier constructief aan bijdragen? Stel je kandidaat voor de Ledenraad!

Wil je eerst nog wat meer weten? Neem contact met ons op via ledenraad@nsijp.nl of mail de voorzitter: annedelannoy@live.nl.

 

Kandidaatstelling

Via het formulier stel je je eenvoudig kandidaat. Dit kan tot 30 juni 2017.

Elk kandidaat-lid geeft vooraf aan voor welk aandachtsgebied hij of zij graag zitting wil nemen in de ledenraad. Er zijn op dit moment vacatures voor de volgende aandachtsgebieden en zittingstermijnen:

Voor een periode van 3,5 jaar (tot maart 2021):
1.            Regionale activiteiten
2.            Kader en vrijwilligers

Voor een periode van 2,5 jaar (tot maart 2020):
3.            Algemeen

Voor een periode van 1,5 jaar (tot maart 2019)
4.            Jeugd
5.            Regionale activiteiten
6.            Kader en vrijwilligers

Voor een periode van een half jaar (tot maart 2018):
7.            Fokkerij
8.            Jeugd
9.            Algemeen
10.          Algemeen

Geef op het formuleer ook een korte motivatie aan die gebruikt wordt voor de verkiezing.

Je kandidaatstelling mail je, voor 30 juni, naar kandidaatledenraad@nsijp.nl  (je ontvangt een bevestiging van je kandidaatstelling per mail).

Alle aanmeldingen van kandidaat-leden voor de ledenraad worden op volgorde van binnenkomst  getoond op de pagina kandidaten Ledenraad. De voorzitter van de Ledenraad maakt 3 juli 2017 de kandidatenlijst bekend.

 

Verkiezing

Verkiezingen voor de ledenraad gaan via internet en zijn van 3 tot en met 17 juli 2017. Alle stemgerechtigde leden ontvangen via e-mail een oproep voor deze verkiezing met een unieke toegangscode voor de stemming en verdere instructie. Ben je deze kwijt of heb je deze niet ontvangen, ga dan naar de link

·         Ik ben mijn wachtwoord of gebruikersnaam vergeten, wat nu?