slideshow 1

Werkgroep Begrazingen

FAQ

  • Pieter Parel is de voorzitter. Hij onderhoudt de contacten met Staatsbosbeheer en Brabants Landschap, dit in de vorm van overeenkomsten die jaarlijks opnieuw worden gesloten. Tevens worden de jaarlijks terugkerende vergaderingen met Staatsbosbeheer, Brabants Landschap en de beheerders door Pieter belegd en geleid. Pieter is onder andere ook aanspreekpunt en contactpersoon bij calamiteiten. Ook maakt Pieter het jaarverslag ten behoeve van het bestuur van het Nederlands Stamboek voor IJslandse Paarden.
  • Jacqueline van Groningen is de secretaris. Zij legt na 15 jaar in september 2015 haar taak neer. De werkzaamheden worden overgenomen door het Stamboekbureau. De werkzaamheden bestaan o.a. uit: ouderhouden van de contacten met de eigenaren van de in te scharen veulens, verstrekken van informatie, regelen van de inschrijvingen, overeenkomsten aan gaan met de eigenaren en het verdelen van de aangemelde veulens over de diverse gebieden. Ook de functie van penningmeester wordt door het Stamboekbureau overgenomen, die werkzaamheden bestaan o.a. uit: het behartigen van alle overige financiële zaken, maken van de jaarrekening en de begroting ten behoeve van het bestuur van het Nederlands Stamboek voor IJslandse Paarden, bewaken van de tijdige betaling van de door de werkgroep verzonden facturen, tevens het verzorgen van de betaling van de diverse rekeningen die de werkgroep ontvangt.
  • Drs Suzanne Brons, erkend paardenarts en rundveearts. Suzanne is de vaste dierenarts van de Groesplaat en sinds 2013 lid van de werkgroep. Voor vragen en advies op medisch gebied kunnen wij een beroep op haar doen.
  • Robert Verzuu is vanaf het seizoen 2014-2015 algemeen bestuurslid, hij ondersteunt daar waar nodig de andere bestuursleden.
  • Hettie IJff is beheerder van het merriegebied Leudal bij Neer, op de grens van Brabant en Limburg.
  • Jacqueline van Groningen is ook beheerder van het merriegebied Groesplaat tussen Sleeuwijk en Woudrichem ten zuiden van Gorinchem, in oktober 2015 stopt zij daar ook mee. Vanaf 2014 is ook Joyce Middendorp beheerder van de Groesplaat. Mirella Bast zal samen met Joyce het beheer op de Groesplaat overnemen. Zij controleren om de week en vangen elkaars afwezgheid op.
  • Hugo Mos is beheerder van het hengstengebied De Lokker bij Sprundel, ruim gezien tussen Breda en Roosendaal.
  • Koen Elshout is beheerder van het hengstengebied Markiezaat bij Bergen op Zoom, tegen de grens van Zeeland.
  • Annechien Wijnbergh en Venus van Asperen zijn de beheerders van het hengstengebied Junner Koeland bij Ommen. Zij worden geassisteerd door Henk de Lange.
  • Verder is een hoofdbestuurslid van het NSIJP (gedelegeerd) lid van de Werkgroep en kunnen wij een beroep doen op een (adviserend) dierenarts.

U kunt contact opnemen met de werkgroep door het invullen van het contactformulier.