slideshow 1

Jeugdcommissie

Leden jeugdcommissie

Petra Bögemann

Mijn naam is Petra Bögemann. Ik ben al vanaf mijn tienerjaren besmet met het IJslandervirus.

Het begon allemaal in de randstad, Den Haag om precies te zijn. IJslanders in de Houtwijk, een gebied bestemd voor woningbouw waar particulieren paarden mochten houden totdat er gebouwd werd. Ik heb daar jarenlang veel plezier gehad, veel gereden, bierproef gereden tijdens de Haagse paardendagen en was betrokken bij de eerste IJslanderwedstrijden op het Malieveld. Toen DenHaag te druk werd voor de paardenhobby zijn wij “geëmigreerd” naar de Veluwe en kwamen de paarden bij huis. De paardenhobby kreeg steeds meer ruimte. Veulentjes fokken en met dochter Sophie naar lessen en wedstrijden. Aan de juryopleiding begonnen en “bijschrijven” (dit is het noteren van de cijfers die het jurylid geeft en het noteren van eventueel commentaar op het protocol).

En nu is het tijd om eens op een nieuwe manier bezig te gaan met de IJslanderhobby. Vandaar mijn deelname aan de jeugdcommissie, een groep enthousiaste mensen, die met tal van aktiviteiten bij wil dragen aan het faciliteren van de jeugd om plezier te hebben en zich te ontwikkelen in alles wat met de IJslanders te maken heeft. Ik heb er zin in!


Marij Marsden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn naam is Marij Marsden. In mijn jeugd heb ik altijd op Ijslanders gereden en hadden we zelf een kleine kudde met een oude hengst. Tijdens mijn studie medicijnen (ik ben dokter) had ik onvoldoende tijd om de paarden de nodige aandacht te geven en heb ik ze met pijn in mijn hart verkocht. Toen onze jongste zoon Sander 6 jaar oud was wilde hij perse gaan paardrijden en via de shetlanders kwamen we 2 jaar later weer bij de IJslanders terecht. Intussen hebben we weer 3 van deze prachtige paarden. 

Vanaf het voorjaar 2014 ben ik lid van de jeugdcommissie en beleef ik erg veel plezier om het rijden op en werken met IJslandse paarden beschikbaar te maken voor zo veel mogelijk Nederlandse jeugdleden.

De jeugdcommissie kent ook een “hoger doel”: “een nieuwe generatie van liefhebbers van het IJslandse paard realiseren die het toekomstige fundament vormt van de Nederlandse IJslanderwereld. Waar mensen elkaar kennen, zich thuis voelen en verbinding hebben met elkaar. Dat betekent dat wij het belangrijk vinden dat jullie elkaar leren kennen, elkaar helpen en elkaar opzoeken.

Ik ga met de andere commissieleden heel veel leuke en leerzame activiteiten voor jullie organiseren.
 

Angelique Bosselaar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn naam is Angelique Bosselaar. Van beroep rij-instructrice. Nee niet met paarden (vroeger wel
gedaan) maar in de auto en geef ook theorielessen.

Vanaf mijn 6e al fanatiek aan het paard rijden. In mijn jeugd heel veel springwedstrijden gereden.
Ook nog een poosje westernpaarden getraind en uitgebracht op wedstrijden. Maar de ijslanders
vindt ik toch het leukst en na een ski-ongeluk 15 jaar geleden, volledig overgestapt naar de ijslanders!

8 Jaar geleden zijn wij verhuisd naar de Veluwe, waar de paardjes ook heerlijk rondom het huis lopen. Vanaf het erf rijdt ik zo het bos in waar ik dan ook veel te vinden ben. Heerlijk!!

Vindt het erg leuk om mij bezig te houden met alles wat maar met ijslanders te maken heeft. Heb al diverse dingen gedaan voor de Midgard, op wedstrijden en leuke, gezellige dingen georganiseerd als ponykampjes, puzzelritten enz.  Nu dan mijn deelname aan de jeugdcommissie. Een nieuwe uitdaging waar ik reuze veel zin in heb!!


Loet Gerritsen - van de Hoeve

Hoi allemaal, ik ben gevraagd om bij de jeugdcommissie te komen en na nachtje slapen volmondig ja gezegd. Ik ben sinds mijn 9e besmet met het ijslandervirus ik woonde toen in Doldersum en daar woonde Evelien Blok, daar heb ik leren rijden en houden van ijslanders. Toen ik 12 was kreeg ik mijn eerste paard Faxa, een lieve ontspannen merrie. Jarenlang gehad, helaas was ze gevoelig voor hoefbevangenheid en dat is haar uiteindelijk fataal geworden, ze is wel 27 geworden. De bedoeling toen was een eigen veulen fokken maar na meerdere dekpogingen, wat steeds niet lukte, bleek ze niet drachtig te kunnen worden.
Nu jaren later, eigen kinderen gekregen (drie stuks) en een man die meubelmaker is, kreeg ik toch weer enorm behoefte aan eigen ijslander en het werd Elja fra Lean. Nou 't resultaat is zo dat ik nu eindelijk mijn eerste veulentje gefokt heb Fjola frá Hoevfjes een bloedmooie merrie die nu bijna twee is. Toen vrienden van ons stopte met de paarden en een gouden plek zochten, hebben wij nog twee schoonheden gekocht van hun. Skolla frá Niđurlandi een vos merrie en een zwarte ruin Svartur frá Niđurlandi. 
Dit alles na wat andere pony's voor de kinderen gehad te hebben. Shetje, B-pony, C-pony en grote friese merrie is er door de hele familie gekozen voor de ijslanders!
Wat ben ik intens blij dat wij dit voor elkaar hebben!

Ik ben officieel boomkweker en groene vingers dus. Heb twee honden, een new foundlander Loebas en chihuahua die Vosje heet. Heb ook 6 maine coons dus gezellige boel hier.
Leuk dat ik gevraagd ben en nu mijn gedrevenheid kan delen om in de jeugdcommissie te gaan.

Groet Loet Gerritsen-van de Hoeve.


 

 

 

 

 

 

Lisa van Ommen

Ik ben Lisa van Ommen, 23 jaar en afgelopen jaar afgestudeerd als >master Sociale Psychologie. Ik ben vervolgens een half jaar naar Denemarken gegaan om te werken en trainen op een stoeterij. Hier heb ik een ontzettende leuke tijd gehad en nu wil ik mij graag meer inzetten voor het NSIJP!

Ook mijn IJslander ervaring is begonnen in België bij Evelien Blok. Al >vrij snel volgde een eigen IJslander en bijrijden van andere IJslanders. Na jaren te hebben geholpen op ponykampen heb ik afgelopen twee jaar zelf kampen en een trektocht in de zomer georganiseerd met Sophie Bögemann. De combinatie van organiseren en met kinderen en paarden bezig zijn vind ik super leuk, dus ik hoop dat ook zo in te kunnen zetten voor de Jeugdcie!

Groetjes Lisa