slideshow 1

Ode aan

Ode aan

“Ode aan” is een rubriek voor de jeugd om een ode (hulde) te geven aan zijn of haar paard.

Soms gebeuren er nu eenmaal hele verdrietige dingen, zoals je wedstrijdpaard wat overlijdt. Omdat we dit ook een plekje willen geven onder het jeugdgedeelte van de NSIJP site, denken wij dat het goed is dat de jeugdruiter hier z’n hart kan luchten door een Ode te doen aan zijn/haar paard. “Ode aan” is niet alleen voor verdrietige dingen, maar kan gelukkig ook voor blije berichten. Een ode is een “dankbetuiging” aan een speciaal paard. Denk je dat je een echte “Ode” hebt, stuur deze dan in naar jeugd@nsijp.nl, wellicht dat jouw “Ode aan” dan ook geplaatst wordt.

Ode aan Markus

Markus
Markus
Anne-Jet met Markus
Anne-Jet met Markus
Anne-Jet met Markus
Anne-Jet met Markus
Anne-Jet met Markus
Anne-Jet met Markus

In de vroege ochtend op 15 November 2010 heeft mijn aller grootste vriendje Markús frá Fitjum de wereld verlaten.
Bijna iedereen weet dat Markús al heel lang weinig eetlust had en altijd al mijn grote zorgen baby was. Maar toen ik op zondag avond 14 November terug thuis kwam van een geslaagde cursus bij Maaike, ging het heel erg slecht met mijn aller grootste maatje. Hij had ruim 41 graden koorts en stond helemaal te trillen door zijn hele lichaam. We hebben onmiddelijk de dierenarts gebeld en deze zei dat Markús een hele zware longontsteking had. na meerdere injecties hadden we goede hoop dat alles weer goed zou komen. De volgende ochtend om vijf uur ging mijn moeder bij hem kijken en zag dat hij plat op de grond lag, hij ademde erg zwaar en was erg verzwakt. We hebben gelijk de dierenarts gebeld en toen deze aankwam was Markús al in een shock. De dierenarts wou hem nog een injectie geven om te kijken of hij dan wat op zou knappen maar dat had al geen zin meer. Markús had de kracht niet meer en is op de grond geen liggen met zijn hoofd op mijn knieën. daar heeft hij zijn laatste adem uitgeblazen en heeft hij ons allemaal verlaten. Sparkey heeft 5 jaar lang gevochten om alles voor mij te doen, 5 jaar lang heeft hij mij super veel geleerd en de mooiste momenten uit mijn leven bezorgd.

Lieve lieve lieve Markús jij blijft voor altijd in mijn hart en gedachten zitten!
Alle geweldige ervaringen die wij samen hebben beleefd zijn de geweldigste momenten in mijn leven, en die pakt niemand ons meer af!

Anne-Jet White