slideshow 1

Youth Cup/Youth Camp

Youthcamp

Bron: 
Jeugdcommissie

Ook dit jaar wordt er weer een youthcamp georganiseerd. Ditmaal in Duitsland Het is niet mogelijk  om eigen paard(en) mee te nemen.

Voor meer inhoudelijke informatie zie bijgevoegde toelichting. De kosten zijn ingeschat op 590,= per deelnemer en het is de bedoeling dat deelnemers zelf voor vervoer zorgen.
Er kunnen vanuit Nederland 2 jeugdleden deelnemen.

Hoe geef je je op: Je kunt je interesse tonen door een motivatie te sturen, eventueel onderbouwd met foto¹s of filmpjes, naar: jeugd@nsijp.nl Bij meerdere deelnemers zal de jeugdcommissie een selectie maken.

 

Bijlage(n): 

Resultaten FEIF Youth Cup 2014

Bron: 
Anne de Lannoy

De Youth Cup in Hólar zit er alweer op en er zijn grote successen behaald met de paarden die ter beschikking werden gesteld door Jessie Huijbers.

In de V4 behaalden Britta en Christa respectievelijk het goud en zilver. In de V2 haalde Dylan nadat hij als derde de finale was binnengekomen, ook het goud binnen. In de F2 won Floortje van een 10e plek in de selectie de B finale waarna ze het brons haalde in de A finale. In de T3 eindigden Dylan en Christa op een respectievelijk 4e en 5e plek, waarbij Christa eerder al de B finale won. In de PP2 eindigde Sander op een mooie 11e plaats. Ook in de zogenaamde lol onderdelen werd er goed gescoord. In de behendigheid eindigde Christa op een 4e plek, Floortje op een 7e plek en Dylan werd 10e. De cross werd gewonnen door Christa samen met Celice Jacobs en Celina Janssens, Floortje werd 4e en Britta werd 10e .

Tot slot werd de nette rijstijl van Britta beloond met de vederlichtprijs en werden de Eva Maria Gerlach awards voor veelzijdigheid onder andere uitgereikt aan Christa en Dylan.

Graag bedanken wij alle sponsoren: Strandhólar, Jessie Huijbers, Hella van der Linden, Stal frá Fensalir, IJslandersport, de Meulenkamp, Icelandstore, Spee horses, Intersport, Hyke Bakker, Stal frá Nyttland, Stal van ’t Ilperveld, Westeinde ruitersport, Drunens ruiterhuis, Heikoma IJslandersnoep, Stal de Leye en nog vele personen die het team anoniem gesponsord hebben.

Het team zal op zondag tijdens wedstrijden Zuid gepresenteerd worden.

Met dank aan Strándholar voor de warme en waterdichte teamjassen!

Update FEIF Youth Cup - 15 juli

Bron: 
Anne de Lannoy

Update FEIF Youth Cup - teams en trainingen

Zaterdagavond zijn de internationale teams bekendgemaakt: 

Daja van Nunen - Blue B's
Elske Olthof - Lieblings team
Christa Rike - Champion ridders
Floortje van de Reep - Extra ordinaries
Sander Marsden - Fantastic 7
Britta van der Linden - Incredibles
Dylan Humble - Magnificent

Zondag en maandag hebben ze allemaal in hun nieuwe teams getraind, zie foto's (gemaakt door Anne de Lannoy). Ondanks de weersvoorspellingen is het beide dagen droog gebleven en kwam zelfs de zon op sommige momenten door. De trainingen gingen erg goed, de ruiters zijn heel erg enthousiast en krijgen veel complimenten. Morgen is de laatste trainingsdag. Woensdag hebben de paarden een dagje vrij en staat er een culturele dag voor de ruiters op het programma. Zij zullen onder andere de stoeterijen van Varmilaekur en Hof bezoeken. Donderdag zal de Youth Cup officieel geopend worden waarna de wedstrijden van start gaat. 

Christa zal daar de V4, T3, behendigheid en cross gaan starten. Floortje zal haar debuut maken in de F2, daarnaast gaat ze T7 en ook de cros en behendigheid starten. Sander zal ook de F2 en T7 rijden, de cross en de PP2. Britta gaat net als Christa in de V4 en de T3 starten, daarnaast zal zij in de cross en uiteraard in de dressuur uitkomen. Dylan zal de V2, T3, cross en behendigheid rijden. Het wedstrijdprogramma volgt uiteraard zo snel mogelijk. 

 

Groetjes, Anne

Update FEIF Youth Cup - 10 juli

Bron: 
Anne de Lannoy

De ruiters zullen met de volgende paarden deel gaan nemen aan de Youth Cup:
Britta en Aron frá Eystri-Hól
Dylan en Daníel frá Vatnsleysa
Christa en Harpa frá Bardi
Floortje en Adam frá Efri-Skálateigi 1
Sander en Elliði frá Hrísdal

Onder begeleiding van Jessie Huijbers heeft iedereen kennis kunnen maken met zijn paard en de trainingen gaan hartstikke goed. Iedereen is erg tevreden!
Vrijdag gaat de Youth Cup van start op Hólar.

Groetjes, Anne de Lannoy
Countryleader

Team FEIF Youth Cup 2014

Bron: 
Anne de Lannoy

Vol trots kondig ik aan dat volgende ruiters zich geplaatst hebben voor het Nederlandse team:

  • Dylan Humble
  • Christa Rike
  • Britta van der Linden
  • Sander Marsden
  • Floortje van de Reep

Samen met teamleaders Elske Olthof en Daja van Nunen zullen wij naar Hólar afreizen, waar de FEIF Youth Cup van 11-20 juli gehouden wordt.

Het team zal officieel gepresenteerd worden tijdens de NK jeugd op zondag 15 juni a.s.

Graag wil ik iedereen van harte welkom heten om het team daar toe te komen juichen.

Met vriendelijke groeten,

Anne de Lannoy

Countryleader

 

Interview met Silke Kosse in IJslandse Paarden nummer 2 - 2010

Bron: 
redactie IJslandse Paarden

Als voorbereiding op de Youth Cup heeft Liesbeth Jense gesproken met Silke Kosse. Zij heeft tweemaal aan de YouthCup meegedaan.

Bijgaand het interview welke gepubliceerd is in IJslandse Paarden nummer 2 van 2010.

Geschiedenis Youth Cup

In 1995 vond er een grote stap plaats in de FEIF jeugd geschiedenis toen de voorzitter samen met Elisabeth Berger en Marliese Grimm de eerste FEIF Youth Cup opzette. De Cup werd gehouden in Luxemburg bij Albert Schiltz. Het was een groot succes! Hierna werd er afgesproken om, om het jaar een Youth Cup te houden. Dit zijn de landen die al een Cup hebben verzorgd:
1995 Luxemburg
1996 Noorwegen
1998 IJsland
2000 Duitsland
2002 Zweden
2004 Nederland
2006 Oostenrijk
2008 Zwitserland
 
In januari 2006 is Jet Pels gevraagd om Country Leader voor Nederland te worden. Ze heeft deze functie met beide hand aangepakt. Ook moesten er teamleaders gezocht worden die zich in de week van de YC’06 in zouden zetten voor de internationale jeugd. Dit waren Gilles Dutilh en Willeke Zwaans.
 
 
Youth Cup 2006 Oostenrijk:
 
Na een lange reis was iedereen goed aangekomen in St. Radegrund. Ook de paarden waren door Toy Merx goed en veilig aangekomen. Ieder paard kreeg een eigen box met daarin door Reithof Piber geregelde krullen en hooi. Voor ieder land waren er buiten paddocks gemaakt waar de paarden afwisselend in konden staan. Ook waren er 2 afspuitplaatsen gemaakt die goed van pas waren gekomen met het hete weer. De jeugdruiters en teamleaders sliepen in een verder afgelegen school of brandweerkazerne. De ruiters werden iedere morgen en avond met shuttle busjes op en neer gereden. Nadat alles gestelled was, werd er door Toy de Nederlandse kleding uitgereikt. Dit waren mooie oranje T-shirts met daarop een blauwvest met daarover heen een grijs jasje. Nu kon de YC’06 helemaal van start. De volgende morgen was aangebroken en er kon veel rond gekeken worden, waar en hoe alles was en natuurlijk stromende de andere internationale jeugdruiters en begeleiders binnen. In de avond werden er teams gemaakt en werd er veel uitgelegd over de Youth Cup en de regels.
 
Na de openingsceremonie gingen de trainingen van start en konden de teamleaders met hun taak beginnen. De trainingen werden gegeven door bekende internationale trainers die al vele jaren in dit vak zitten. Over het weer viel eigenlijk niet te klagen, maar door de extreme hitte was het zeker voor de paarden veel te zwaar, dus werd het tropen rooster ingevoerd. Met veel nieuwe ervaringen en verbrande gezichtjes gingen de ruiters vaak net iets te laat slapen, maar ze stonden ’s morgens weer te popelen om te gaan rijden. Even een dagje geen paarden, werd een dagje Salzburg. Helaas is dit niet helemaal verlopen zoals het was gepland, want van met 38 graden door de stad Salzburg wandelen wordt de jeugd niet blij. Maar daarentegen is de landenshow, vooral voor Nederland, super verlopen. Er werd veel gelachen en met onze oud Hollandse spelletjes is Nederland eerste geworden. Na een avond vol teamspirit en lol begon na dagen zwaar trainen de wedstrijd. Deze startte op donderdagmiddag en was klaar op zaterdagmiddag. Om nog steeds het uitgangspunt van de Youth Cup te behouden mocht de teamtest ertussen door niet ontbreken.
Met veel aanmoedigend en juichend publiek uit de Nederlandse hoek begon de wedstrijd voor Nederland goed en eindigde geweldig. Nederland heeft meerdere prijzen binnen gehaald. Na deze super prestatie van de jeugdruiters, teamleaders, countryleaders en de gehele overkoepelende organisatie kunnen we met een glimlach terug kijken.
Toy heeft de paarden weer veilig in Nederland gereden en deze mochten aan hun verdiende vakantie beginnen.

Geschiedenis Youth Camp

De eerste FEIF jeugd activiteit startte in 1986 toen deze ‘internationale jeugd week’ in Nederland werd gehouden. Dit was zo goed bevallen dat 2 jaar erna in Duitsland een jeugd week werd gehouden met de naam Youth Camp.Hierna volgde weer een afwisseling van allerlei landen:
1986 als eerst “internationale FEIF jeugd week” in Nederland
1988 Duitsland
1989 youth ride DK to the European Championships
1990 Zwitserland
1992 IJsland
1994 Engeland
1996 Finland
1997 Oostenrijk
1999 Denemarken
2001 Canada
2003 Zwitserland
2005 IJsland
2007 Zweden
2009 USA
 
Youth Camp te IJsland 2005:
In juli 2005 is Jet Pels als begeleider van drie jeugdruiters Marieke, Maartje en Diederik naar IJsland geweest voor het jeugdkamp dat iedere twee jaar wordt georganiseerd. De FEIF organiseert het Youth Camp. Het kamp is altijd in het zelfde jaar als de wereld kampioenschappen, maar natuurlijk niet tegelijk met dit grote evenement. Het kamp is voor jeugdruiters van 13 tot 18 jaar, die iets hebben met het IJslandse paard. Het is niet noodzakelijk dat de jeugd zelf ook paarden heeft.
Tijdens dit kamp van een week worden er verschillende activiteiten gedaan die te maken hebben met het IJslandse paard en met het gastland zelf. Het kamp kost rond de 530 euro excl. reiskosten. Voor dit bedrag heeft de jeugdruiter een onvergetelijke week. Het is een internationaal kamp, er is de mogelijkheid om vrienden te maken over de hele wereld die ook nog is dezelfde passie met elkaar delen. 
Het kamp in IJsland is super goed verlopen. De organisatie daar was geweldig. Er werd drie keer op een dag gegeten en twee keer tussen door iets lekkers. De slaaplocatie was goed verzorgd, het was een school die haar eigen slaapzaal heeft. En er was een kantine waar gegeten kon worden. Met een touringcar werd er naar verschillende activiteiten gereden. We hebben veel van dit prachtige land gezien en lekker paardgereden.
 
Youth Camp te Zweden 2007:
Op vrijdag 13 Juli vloog Willeke Zwaans, met de 3 jeugdruiters, Sophie Bögemann, Ruth Bakels en Diederik Nab naar het Youth Camp dat gehouden werd in Zweden.
Ze verbleven in een agrarische school. In de school zelf waren veel slaapgelegenheden, maar daarbuiten waren er ook nog aparte slaaphuisjes.
Elke avond was er een activiteit gepland zoals, een armband maken, twee soorten halsters maken, naar het strand en een spel te paard.
Het is voor iedereen een mooie, leuke en intensieve week geweest waarbij ook vele leuke internationale contacten zijn ontstaan. Na weer heelhuids terug te zijn gekomen in ons kikkerlandje hebben we iets moois om op terug te kijken!
 
Youth Camp 2009 USA:
Willeke Zwaans gaat wederom mee als begeleiding de komende zomer naar Eagle, Wisconsin met 3 jeugdruiters, Rachel van Doesburg, Lisa Kroon en Matisse Brummel. Er volgt ongetwijfeld een mooi verslag!

Dressuur Youth Cup

Voorbeeld van een dressuurproef
 
Ter verduidelijking hoe je een dressuurproef moet bedenken en voor de wedstrijd ingevuld en ingetekend moet inleveren (in 4 voud). Dit is slechts een voorbeeld en geen proef ter overname. Kijk voor meer info op de proevenbeschrijving van tolt.nl of de feif.
 
Dressuur programma                         
 
Ruiter: ___________________________________________________________
         
Paard: ____________________________________________________________
 
 
No.
 Tekening
 Onderdelen
1
       
 
 
A                   Binnenkomen in arbeidsdraf
X                   Halthouden en groeten
2
      
 
 
X                    Arbeidsdraf
C                    Rechterhand ½ ronde
 
3
  
 
 
AXAX           Grote volte rechtsom 1 ½ maal rond
A                    Overgaan op volte links
XCXC            Grote volte links 1 ½ maal rond
4
     
 
C-A                 Arbeidstempo draf
A                     Middenstap
F-X                 Wijken voor de kuit naar links
X-M                Wijken voor de kuit naar rechts
5
   
 
C                    Wending om de voorhand naar rechts
C-F                 Arbeidstempo tölt
F                     Middenstap
A                    Wending om de voorhand naar links
6
       
 
 
A-F-B-X-E      Middenstap
7
      
 
 H-C          Arbeidsdraf
C-X-C      Arbeidsgalop rechts op de grote volte, eenmaal rond                                                                            
8
   
 
 
C-A           Arbeidsgalop
A               Arbeidstempo tölt
K-X-M      Van hand veranderen in arbeids- tot middentempo tölt
9
   
 
 
C-X-C           Arbeidsgalop links op de grote volte, eenmaal rond
C-A               Arbeidsgalop
A                   Arbeidsdraf
10
     
 
 
 
F-X-H           Van hand veranderen in arbeids- tot middendraf
11
   
 
 
C-A            Arbeidsdraf
A                Afwenden op de middenlijn
X                Halthouden en groeten
12
  
X-C-A            In vrije stap de rijbaan verlaten