slideshow 1

Informatie over deelname

Gedragsregel cross

Bijlage(n): 

Vervangende wedstrijd selectie YC

Door de annulering van IJRN heeft, zoals aangegeven het NSIJP bestuur met ondersteuning vanuit de organisatie van IJRN, de sportcommissie en de countryleader, zich ingezet voor het zoeken naar een alternatief voor de YC selectiewedstrijd.

Het vinden van een vervangende wedstrijd was niet simpel, we hebben deze week alle mogelijke oplossingen bekeken en onderzocht, maar het is op deze korte termijn erg lastig een volledige vervangende wedstrijd te organiseren.

 

We zijn heel blij dat we de organisatie van Englastadir bereid gevonden hebben om op dezelfde datum als IJRN Internationaal  (13-15 mei) een vervangende wedstrijd te organiseren.

Het wordt een wedstrijd over anderhalve dag (zaterdagmiddag t/m zondag), alleen voor de jeugd in de YC leeftijd en er worden alleen proeven uitgeschreven die voor de YC selectie meetellen.

De dressuurproef zal plaatsvinden in een buitenbak op 250 m afstand lopen vanaf het wedstrijdterrein.

 

Er  zitten nog 2 haken en ogen aan deze wedstrijd:

1. Telgang onderdelen

Helaas is het niet mogelijk om op Englastadir telgangonderdelen te organiseren.

Daarvoor bieden we de ruiters die zich voor de YC willen kwalificeren het volgende alternatief: als zij op een andere (buitenlandse) wedstrijd resultaten kunnen halen op (één van) de telgangonderdelen, dan kunnen deze meetellen in de selectieprocedure. (de regeling hiervoor vind je onder: telgangresultaten YC)

 

2. Camping

Op Englastadir is geen mogelijkheid tot overnachting voor de paarden en de ruiters.

Er zijn op nog geen 15 km afstand twee campings waar ruiters en paarden onderdak kunnen vinden.  Er is voldoende ruimte voor prikweides en er zijn boxen beschikbaar. Tevens zijn er een drietal tweepersoonskamers beschikbaar in de vorm van B&B.

 

 

We zullen op zaterdag niet al te vroeg beginnen, zodat iedereen op de dag zelf kan aankomen.

Het programma zullen we zo compact mogelijk samenstellen, zodat iedereen op tijd weer naar de camping kan.

Op zondag beginnen we wel op tijd, zodat iedereen tijdig weer huiswaarts kan keren. Er is dan maar 1 overnachting nodig.

Er zullen geen finales zijn.

 

Door middel van dit bericht willen wij inventariseren hoeveel deelnemers gebruik willen gaan maken van deze mogelijkheid.

We willen graag van alle jeugddeelnemers (in de leeftijdscategorie van de YC) die zich voor IJRN Internationaal hadden  ingeschreven weten of zij onder deze voorwaarden (telgang eventueel elders en camping op afstand) mee zouden willen doen op Englastadir en of zij gebruik zouden willen maken van de camping.
Graag willen we ook van de jeugdruiters die niet zullen gaan deelnemen bericht ontvangen, dat zij niet gaan deelnemen.

 

Wij streven ernaar dat het totaal niet duurder wordt dan de wedstrijd in Exloo zou zijn.

 

Het NSIJP zal zondagavond op basis van de ontvangen reacties beslissen of het verstandig en realistisch is om de vervangende wedstrijd op Englastadir daadwerkelijk te organiseren.

 

Het verzoek is dan ook om bijgaand formulier voor zondag 23 april 19u ingevuld te retourneren, naar sport@nsijp.nl.

Iedereen hoort zo spoedig mogelijk over ons besluit

 

Heel veel dank,

het NSIJP bestuur

FEIF Youth Cup nieuwsbericht

Nederlandse deelname

Als organiserend land hebben we bovenop de reguliere vijf plaatsen, twee extra plaatsen te vergeven. Onlangs hebben we te horen gekregen dat we ook nog een reserveplaats mogen invullen.

Dat betekent dat Nederland dit jaar maar liefst 8 ruiters zal uitzenden.

 

Teamleaders

Normaal zendt Nederland een tweetal teamleaders uit naar de Youth Cup. Inmiddels is gebleken dat de organisatie nog niet is voorzien van het totaal aantal benodigde teamleaders. Wij zijn op dit moment bezig met deze verder op te vullen, wat zal betekenen dat er dit jaar 5 of 6 enthousiaste en gemotiveerde Nederlandse teamleaders zullen zijn. Daar zijn we hartstikke trots op.

 

FS2 en FS3

Voor de dressuur (FS2) is het verplicht de proef te rijden we

Bij de show aan de hand (FS3) mag je je programma zelf samenstellen, mits deze voldoet aan de eisen gesteld door de FEIF. Het invulformulier is ook te vinden op www.nsijp.nl bij de selectieprocedure.

Voor beide proeven geldt dat de formulieren, vooraf, in drievoud, voorzien van naam en muziek ingeleverd moeten worden bij het wedstrijdsecretariaat.

 

Voorlichtingsbijeenkomsten

Tijdens de komende selectiewedstrijden zal er een voorlichtingsbijeenkomst georganiseerd worden waarin de Countryleader zal vertellen over de Youth Cup. Deze bijeenkomst is tevens bedoeld als mogelijkheid om vragen te stellen over de Youth Cup of de selectieprocedure.

 

Afgelasting Exloo IJRN Internationaal

Aangezien IJRN internationaal een selectiewedstrijd was voor de Youth Cup, zal het NSIJP met spoed kijken naar een andere selectiemogelijkheid. De huidige inschrijvingen zullen worden overgenomen, dus uitschrijven en herinschrijven is niet nodig. Zodra er meer bekend is over een alternatief zal nadere berichtgeving volgen.

 

NK jeugd

Het advies vanuit de sport- en jeugdcommissie is om je in te schrijven voor alle drie de selectiewedstrijden die nu nog komen gaan. Dit vanwege een mogelijke beperking van het aantal startplekken bij slechte weersomstandigheden tijdens de Jeugdwedstrijd op stoeterij Fitjar. Nadere informatie hierover is te vinden op de agenda van deze site.

 

Startbijeenkomst

Voor alle geselecteerde ruiters die meegaan in het Nederlandse Team naar de Youth Cup wordt een startbijeenkomst georganiseerd. Deze zal plaatsvinden op zaterdag 18 juni, hou deze datum alvast vrij.

 

Nog vragen?

Het aanspreekpunt van de jeugdcommissie is onze jeugdcommissaris Marij Marsden. Voor vragen en opmerkingen over de Youth Cup of de selectieprocedure mag je altijd mailen maar Anne de Lannoy, Countryleader: annedelannoy@live.nl

Selectiewedstrijden FEIF Youth Cup 2016

De volgende wedstrijden zijn aangemerkt als selectiemogelijkheid voor de FEIF Youth Cup 2016:

10 april     Gaedingakeppni wedstrijd Breidablik
                   (alleen telgang onderdelen en alleen bij minimaal 5 personen)
5-6 mei      Jeugdwedstrijd Langegracht
13-15 mei   IJRN internationaal
4-5 juni       NK Jeugd (Noord Sleen)

Startbijeenkomst FEIF Youth Cup 2016

Wie?
Voor alle geselecteerde ruiters die meegaan in het Nederlandse team naar de Youth Cup wordt een startbijeenkomst georganiseerd.

Deze startbijeenkomst is bedoeld voor ruiters en ouders.

Wat?
Tijdens deze bijeenkomst kunnen de ruiters kennis maken met elkaar. Ze zullen ook een landenshow gaan bedenken, deze wordt tijdens de Youth Cup opgevoerd.

Verder wordt het vervoer naar en de betaling van de Youth Cup besproken. Uiteraard zijn er mogelijkheden om vragen te stellen.

Ten slotte zal er waarschijnlijk een presentatie gegeven worden door oud – Youth Cup ruiters. Zij zullen vertellen over hun eigen ervaringen en tips geven voor de Youth Cup van dit jaar.

Waar?
De locatie zal te zijner tijd bepaald worden.

Wanneer?
Zaterdag 18 juni

Gezocht: Teamleaders voor de FEIF Youth Cup 2016

De FEIF Youth Cup wordt iedere twee jaar georganiseerd in een ander land en duurt een week. Dit jaar zal deze in Exloo, Nederland plaatsvinden van 23-31 juli. Het is een evenement dat vriendschappen creëert tussen jeugdruiters uit verschillende landen die samen hun passie voor het IJslandse paard delen. De deelnemers zijn tussen de 13 en 17 jaar oud en nemen hun eigen paard mee of huren ter plekke een paard.

Tijdens de Youth Cup worden de deelnemers ingedeeld in internationale teams, begeleid door Teamleaders. In deze samenstelling worden de jeugdruiters getraind door ervaren internationale instructeurs en doen ze verschillende activiteiten samen. De week wordt afgesloten met een driedaagse wedstrijd tussen alle deelnemers. De deelnemers rijden ook dan voor internationale team. De focus van de week ligt op de allround ervaringen met hun paard, groepswerk, sportiviteit en horsemanship.

Ook dit jaar zijn er weer enthousiaste Teamleaders nodig, waarvan er twee door Nederland uitgezonden zullen worden. Het is belangrijk dat je als Teamleader goed Engels kunt spreken en schrijven. Ook is wedstrijdervaring een vereiste: het is verplicht dat je bekend bent met de regels van FEIF evenementen en het FIPO. Daarnaast wordt er van de Teamleaders verwacht dat ze goed in een team kunnen werken en organisatorisch sterk zijn. De minimum leeftijd van een Teamleader is 21 jaar.

De hoofdtaak van een Teamleader is de 'teamspirit' creëren in het internationale team: samen een naam bedenken, deelnemen aan alle activiteiten en elkaar helpen met de Engelse taal. Andere verantwoordelijkheden van de Teamleader zijn onder andere:

  • Zorgen dat je teamleden op tijd aanwezig zijn bij alle activiteiten.
  • Actief volgen van de teamleden tijdens de trainingen.
  • Controleren van het harnachement van ruiter en paard voor de trainingen en de wedstrijden.
  • De teamleden inschrijven voor de wedstrijden, eventueel in overleg met trainers of de betreffende Countryleader.
  • Deelnemen aan vergaderingen met de andere teamleaders.

Spreek je goed Engels, vind je het leuk om met jeugd samen te werken en heb je wedstrijdervaring? Dan ben jij misschien wel de persoon die we zoeken!

Stuur vóór 1 maart een berichtje naar annedelannoy@live.nl. Vertel hierin iets over jezelf, je motivatie en overtuig ons ervan dat jij een goede Teamleader zult zijn. Stuur daarbij ook een foto van jezelf mee. 

 

Met vriendelijke groeten,

Marij Marden – jeugdcommissaris NSIJP

Anne de Lannoy – Countryleader

Selectiewedstrijden Youth Cup 2016

Bron: 
Jeugdcommissie

Beste jeugdleden,

Zoals iedere keer valt de selectieprocedure voor de Youth Cup in het voorjaar. Een aantal organisaties heeft zich bereid verklaard om de selectiewedstrijden te organiseren.

Omdat het voor deze organisaties handig is om te weten met hoeveel jeugdruiters rekening gehouden moet worden, vragen we jullie om aan de jeugdcommissie door te geven of je mee wil doen in de selectieprocedure.

Ook is het handig voor ons om te weten of je dit jaar eindexamen doet. 

Het doorgeven verplicht je tot helemaal niets. Als je later besluit om niet deel te nemen, dan gaan we je daar echt niet op aanspreken of zo. 

Je kunt je interesse en eventueel eindexamen melden via jeugd@nsijp.nl

 

Selectieprocedure Youth Cup 2016

Bijgaand de selectieprocedure met toelichting voor de Youth Cup 2016