slideshow 1

Leden

Leden Ledenraad 2017

Naam
Woonplaats
Aandachtsgebied
Ermelo Algemeen
Marjolein Leemhuis Nederhorst den Berg Algemeen
Florian Bakels Utrecht Algemeen
Toy Merx
Baarle Nassau
Algemeen
Marko Mazeland Rhenen Algemeen
Marina van de Bunt Hengelo Algemeen
Jan van Muyden Klarenbeek Algemeen
Stef van Doesburg Rhenen Algemeen
Johanna Roth Amersfoort Algemeen
Marieke Boon Oosterzee Algemeen
Gerda Casimir Bennekom Algemeen
Martje Fentener van Vlissingen Rotterdam Fokkerij
Tom Buijtelaar Klijndijk Fokkerij
Linda Roosen Oirschot Fokkerij
Jacqueline Brouwer Renkum Fokkerij
Jantine Pel Munnekeburen Jeugd
Jet Pels Liempde Jeugd
Mark Timmerman Overloon Kader en vrijwilligers
Gwenda Kroon Amerongen Recreatie
Kampen
Recreatie
Jacqueline de Jong Amersfoort Recreatie
Marije Boersma Langelille Recreatie
Henk Hazelhorst Paterswolde Regionale activiteiten
Aly van der Veen Ruinerwold Regionale activiteiten
Marianne Timmerman Overloon Sport en wedstrijden
Hans Stupers Hekendorp Sport en wedstrijden
Balinge Sport en wedstrijden
Bram van Steen
Esbeek
Sport en wedstrijden
N. Schaafsma
Wageningen
Sport en wedstrijden
Bram Vervest LIempde Sport en wedstrijden
Anne de Lannoy
Utrecht
voorzitter

 

Jacqueline Brouwer

Aandachtsgebied: fokkerij

Bij het fokken van een veulen dit jaar viel op dat informatie en voorlichting hierover en meer in het bijzonder voor NL-hengsten niet makkelijk voorhanden was. Ik wil graag “mijn steentje bijdragen” en zie daar mogelijkheden voor verbetering!

Marieke Boon

Aandachtsgebied: algemeen

Nu mijn kinderen ook met het IJslander virus zijn besmet, is voor mij het moment om mij actiever in te willen zetten voor het NSIJP. Zelf ben ik een recreatieruiter met wellicht op termijn wat wedstrijdambitie. Mijn kinderen zijn jeugdruiters met wedstrijdambitie. De IJslander wereld groeit flink en vraagt van het NSIJP inmiddels een wat andere rol en organisatie. Daaraan lever ik vanuit mijn (werk)ervaring graag een bijdrage. Ik vind het van groot beland dat het NSIJP er is voor alle leden; zowel de recreatieruiter, de wedstrijdruiter als de jeugdruiter. Deze hebben allen wat anders nodig en verwachten wat anders van het NSIJP. En dat naast een vereniging die staat voor het IJslands paard in Nederland. Dit vraag om een diverse vereniging met veel facetten en een bestuur dat hierin de samenhang bewaakt. Vanuit de ledenraad draag ik hieraan graag mijn steentje bij.

Jantine Pel

Aandachtsgebied: Jeugd

Ik ben inmiddels meer dan 20 jaar lid van het Stamboek en maak ook gebruik van de faciliteiten die onze vereniging bieden. De hoogste tijd om dus mijn steentje bij te dragen aan de vereniging. Ik zou me graag willen inzetten voor de jeugd en dan met name voor de jeugd die iets minder wedstrijdgericht is. Ik dek dat ‘de jeugd” voor een groot gedeelte bestaat uit recreatieve ruiters.

Johanna Roth

Aandachtsgebied: algemeen

Mijn naam is Johanna Roth, 28 jaar en bioloog. Ik heb een 8-jarige IJslander, en het is vreselijk leuk om met hem te leren en te ontwikkelen.

Het stamboek is naar mijn idee belangrijk voor het Ijslandse paard in Nederland en daarom zou ik me hiervoor graag willen inzetten. Na een ontmoeting met het bestuur en voorzitter van de ledenraad in Ermelo, lijkt de ledenraad een ideale plek om de vereniging beter te leren kennen en, andersom, om de vereniging de kans te geven mij beter te leren kennen. Omdat ik (nog) geen heel sterke voorkeur heb voor één van de aandachtsgebieden, maar wel een brede interesse in het Ijslandse paard, ligt algemeen lid wat mij betreft het meest voor de hand.

Ik hoop dat ik met enthousiasme en meedenken, maar ook met een kritische blik een bijdrage kan leveren aan het NSIJP.

Marije Boersma

Aandachtsgebied: recreatie

Graag zou ik middels deze motivatie mij als kandidaat willen stellen voor de ledenraad van het NSIJP. Het lijkt mij  leuk & erg leerzaam om mee te helpen bij het reilen & zeilen van ons stamboek door middel van de ledenraad. Ik zou graag mee willen helpen denken in beslissingen. Belangrijk vindt ik dat voor elke recreatie ruiter de mogelijkheid is om meer ervaring op te doen door middel van activiteiten die goed bij hem of haar passen. Zelf vind ik het erg leerzaam om kleine recreatie/trainingswedstrijden te rijden of om mee te gaan met een rit of cursus en leer hier zelf veel van. Ik ben regelmatig te vinden op evenementen voor IJslandse paarden zowel nationaal als internationaal. Een kleine 10 jaar is mijn passie voor het IJslandse paard ontstaan en inmiddels mag ik mijzelf ook mede-eigenaar noemen van een leuke merrie. Nu ik straks afgestudeerd ben aan de Hoge Hotelschool en mij weer meer kan richten op mijn IJslander, lijkt mij de ledenraad een leuke toevoeging.

Linda Roosen

Aandachtsgebied fokkerij

Mijn naam is Linda Roosen. Bij deze wil ik me graag kandidaat stellen voor de ledenraad met als aandachtsgebied fokkerij. Iedere dag houdt ik mij bezig met het IJslandse paard. Door de jaren heen heb ik veel verschillende paarden op wedstrijden en enkele op keuringen voorgesteld. Veel juryleden en wedstrijdruiters kennen mij als serieus toeschouwer. Zowel met fokkers als sportruiters ga ik graag in gesprek over visies en ambities om mijn kennis te verrijken en inzichten te verbreden.

Het intrigeert mij hoeveel verschillende manieren van bewegen er zijn. Naast karakter is de manier waarop het paard beweegt hetgeen de onderlinge kwaliteit van onze IJslandse paarden onderscheid, in verband met exterieur. Ik herinner me een interessante lezing van Tom Buijtelaar en Bram van Steen over fokkerij, waarbij ook de essentiële vraag centraal kwam te staan: “Wat is het ideale paard?” Hiervoor moeten we vooral ook met sportruiters in gesprek blijven. Ik ben ervan overtuigd dat het ideale sportpaard ook het ideale recreatiepaard is. Er zijn veel verschillende types in mechaniek en verschillende smaken bij fokkers, waardoor de fokkerij om een goed management vraagt om de kwaliteit van het ras te waarborgen.

Graag wil ik mijn visie, ervaring, enthousiasme en kennis om het optimale uit het IJslandse paard en onze vereniging te halen delen in de ledenraad, maar minstens zo graag wil ik ook luisteren naar medeleden en iedereen die zich met passie bezighoudt met het IJslandse paard. Omdat ik dit gesprek zo belangrijk vind hecht ik belang aan het bestaan en organiseren van evenementen waarin dit gesprek gevoerd kan worden om zo een breder draagvlak te creëren voor de Nederlandse top fokkerij.

Stef van Doesburg

aandachtsgebied: algemeen
 

Als voormalig voorzitter van het NSIJP in de periode maart 2008 t/m maart 2015 heb ik bijzonder veel facetten van de vereniging mogen leren kennen. Hierdoor heb ik een breed en algemeen beeld gekregen waarmee ik ook inzichten heb ontwikkeld wat de vele uitdagingen en kansen zijn voor een vereniging als het NSIJP. Daarom wil ik mij blijven inzetten voor de brede ontwikkeling van onze vereniging.

Bram Vervest

Aandachtsgebied: sport

Ik rij al 20 jaar IJslandse paarden waarvan 10 jaar recreatief. De laatste jaren is mijn interesse voor sport en fokkerij toegenomen. Deze twee onderdelen hebben ook mijn voorkeur als kerngebied. Natuurlijk heb ik ook interesse in het algemene reilen en zeilen van de vereniging. Graag wil ik
meedenken hoe keuzes voor iedereen binnen de vereniging positief kunnen uitwerken.

Jet Pels

Aandachtsgebied: jeugd

Mijn interesse ligt bij jeugd maar ook bij de sport. Ik ben bestuurslid geweest van het NSIJP met als portefeuille jeugd daarnaast ben ik al 8 jaren internationaal actief binnen de FEIF in verschillende werkgroepen en de jeugdcommissie. Ik wil graag via deelname aan de ledenraad mijn steentje weer gaan bijdrage aan de vereniging.