slideshow 1

Informatie / Information

Inrormatie Youth Cup

Wat is de FEIF Youth Cup?
De FEIF Youth Cup wordt iedere twee jaar georganiseerd in een ander land en duurt een week. Dit jaar zal deze in Exloo, Nederland plaatsvinden van 23-31 juli. Het is een evenement dat vriendschappen creëert tussen jeugdruiters uit verschillende landen die samen hun passie voor het IJslandse paard delen. De deelnemers zijn tussen de 13 en 17 jaar oud en nemen hun eigen paard mee of huren ter plekke een paard.

 

Tijdens de Youth Cup worden de deelnemers ingedeeld in internationale teams, begeleid door Teamleaders. In deze samenstelling worden de jeugdruiters getraind door ervaren internationale instructeurs en doen ze verschillende activiteiten samen. De week wordt afgesloten met een driedaagse wedstrijd tussen alle deelnemers. De deelnemers rijden ook dan voor internationale team. De focus van de week ligt op de allround ervaringen met hun paard, groepswerk, sportiviteit en horsemanship. (Bron: www.nsijp.nl)

 

Wie organiseert de FEIF Youth Cup?

Jeanette Santifort (WedCie IJRN)
Jorien van Koten (WedCie IJRN)
Tom Buijtelaar (WedCie IJRN)
Petra Bögemann (Jeugdcommissie NSIJP)
Jamila Brummel 

De OC wordt ondersteund door een stuurgroep bestaande uit vertegenwoordigers van NSIJP, IJRN en FEIF.

Meer weten over de FEIF Youth Cup?
In de komende IJP uitgaven zal er steeds een stukje toegelicht worden over het evenement. Daarnaast is er een Facebook pagina “ Feif Youth Cup 2016 – the Netherlands” waar informatie op wordt gepost welke voor alle potentiële deelnemers (internationaal) interessant is maar ook voor een ieder die de jeugd en dit evenement een warm hart toedraagt en wellicht denkt; “ wat kan ik hierin bijdragen?”, of die het gewoon leuk vind om de voortgang van het evenement te volgen.

Hoe kun je je selecteren voor de Youth Cup?
Elk land heeft daar een eigen procedure voor. Voor de Nederlandse jeugd zullen er een aantal selectiewedstrijden georganiseerd worden waar je je middels de selectieprocedure, kunt trachten te selecteren voor de Youth Cup. Dit loopt via het bestuur van het NSIJP de sportcommissie in samenwerking met de jeugdcommissie. Klik hier voor meer informatie over de selectieprocedure.

 

Hoe zit dat met paarden voor bijvoorbeeld ruiters uit IJsland of Noorwegen etc.?

Voor ruiters uit diverse landen is het niet mogelijk om eigen paarden mee te nemen. Hiervoor zoeken deze landen goede, betrouwbare sportpaarden in en om Nederland.
Tegen een (bescheiden) vergoeding worden deze gehuurd door diverse landen.

Profiel van het paard: leuk sportpaard wat ook een of meerdere van de andere onderdelen kan, dus cross country/ vlaggenrace / dressuurproef / behendigheid / show aan de hand.

Houdt u daarbij in gedachten dat het gaat om een positief leuk evenement waar teamspirit centraal staat en waar kundige begeleiding is. 

 

Dus… ik heb een leuk paard, hoe kan ik die ter beschikking stellen voor de Youth Cup 2016 ruiter uit het buitenland?
Heeft u een paard wat u ter beschikking zou willen stellen aan jeugdruiters ( het niveau van de ruiters is gemiddeld tot hoog), neemt u dan contact op met Jamila Brummel via het organisatie comité van de YC voor alle verdere ins- en outs hieromtrent. Zij kan u dan in contact brengen met de betreffende landen welke paarden zoeken voor hun jeugd. Wij bemiddelen hier niet in, wij brengen alleen partijen in contact. Het e-mail adres voor verdere info hierover: ocyc@nsijp.nl

 

Sponsoring
We hebben al een hoofdsponsor voor het evenement! Daar zijn we uiteraard heel erg blij mee want om zo’n groot evenement te bekostigen daar komt wel het e.e.a. bij kijken wil het ook voor alle deelnemers betaalbaar blijven! Frá Skoti heeft zich gemeld als hoofdsponsor en heeft daarmee de Youth Cup al een heel mooi eind op weg geholpen!

 

Naast de hoofdsponsor hebben zich al meerdere bedrijven bereid gevonden om financieel bij te dragen. Wie dit zijn? Alle beschikbare info kun je zien op de Facebook pagina: Feif Youth Cup 2016 - the Netherlands.

  

Denkt u nu: ik wil ook wel graag de jeugd sponsoren en bent u nog niet benaderd hieromtrent? Dan kunt u dit doen door contact op te nemen met ocyc@nsijp.nl of u kunt een donatie sturen naar de hiervoor beschikbare rekening van het NSIJP: IBAN: NL41 RABO 0380 2315 57 t.n.v. NSIJP te Oosterwolde o.v.v. Youth Cup 2016 sponsoring